patrikgrinsvall

Användarnamn: patrikgrinsvall
Medlemskap: Gratismedlem
E-postadress: Visas ej
Namn: Patrik Grinsvall
Betyg: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   ( / 10)
Kontostatus: Aktivt
Senast inloggad: 2019-09-18

Branscherfarenhet

Webbutveckling samt Applikationsutveckling: Jag har arbetat på professionellt plan sen 2007-02, då jag blev konsult direkt. Jag har under den här tiden arbetat med affärskritiska system där tillförlitlighet och prestanda vart drivande faktorer.

Teknisk kompetens: PHP5, PHP4, CSS, C, C++, Perl, HTML, XHTML, AJAX, JavaScript, Smarty, XML, Assembler, Shellscript, Perl, Actionscript och flash.

Databaser: MySQL, MySQLLite

Operativsystem: Windows, Linux, Unix, Ubuntu, Debian, LAMP, FreeBSD

Affärssystem / applikationer / Metodik: Apache, MySQL, LAMP, Scrum och agile samt Office

Utvecklingsverktyg: Flash, Netbeans, Eclipse, Zend Debugger, Subversion.

Bakomliggande verktyg/tekniker:Zend Framework, Yahoo User Interface,Wordpress, Joomla samt ett stort antal egenutvecklade verktyg.


Referensuppdrag

Observera att detta endast är ett urval av olika uppdrag. Referenser till alla kunder nedan kan ges till uppdragsgivare om så önskas.

* GPS tracking system 2011-04-01 - Pågående * Tekniker i detta projekt. GPS, GPRS, GPX, PHP, MySQL, Silverstripe CMS, SOAP, Vodafone m2m API, MoSMS, shellskript, SVN mm. Jag har för kunds räkning programmerat en heltäckande tjänst där kunder kan köpa GPS-trackers och spåra dessa online via ett webb-greänssnitt. I detta projektet så skrev jag en backend server som hanterar inkommande GPS data från trackers och kopplar dessa till olika kunders konton. Kunderna kan även få larm om trackers passerar olika säkerhetszoner samt komplett körjournal, historik mm.

* Google Adwords/Pay Per Click(PPC) 2009-07-01 - Pågående * Jag har för kunds räkning satt upp landningsidor för Pay Per Click trafik samt även Splittestat dessa. I detta projektet ingick även keyword research, annons texter och total managering av kampanjer. Ett speciellt CMS för att hantera PPC kampanjer skrevs även och mycket tid har gått till att researcha i PPC tekniker och metoder. Presentation samt best-practise för PPC kampanjer har även tagits fram.

* Frontend Performance (2009-09-01 2010-03-01) * Tekniker i detta projekt, Content Delivery Network (Edgecast, Limelight, Highwinds, CDNetworks),Gomez, Keynote, Subversion, PHP, MySQL, Apache, CSS-Sprites

Jag har under detta projekt hjälpt kund med att förbättra prestanda genom att mäta sidans laddtider över flera delar i världen med Gomez och Keynote. I detta projektet har vi gått över till att leverera bilder och js/css från ett Content Delivery Network(CDN). Jag har även utvärderat 4 olika CDN och mätt deras snabbhet från flera olika mätplatser i världen. När jag började med detta projektet tog applikationen i genomsnitt 20 sekunder att ladda och vid avslut ca: 4 sekunder.

Utöver CDN användes 8 andra metoder för att få ner laddtiden, såsom CSS-Sprites, Persistent-connections, Minifiering av CSS/JS samt några metoder till.

Opensource Repository för hårdvara (2009-01 2009-03)

Tekniker i detta projekt Subversion, PHP, MySQL, Smarty, Apache, Dav_svn

Jag har konverterat världens största Hårdvaru opensource community från CVS till Subversion som versionshanteringssystem. Med detta även all typ av statistik kring utcheckningar, incheckningar. Detta var ett tekniskt mycket avancerat projekt och flera kreativa lösningar utvecklades där det inte stöddes av Subversion.

Smarty-intregration (2007-10 - 2008-03)

Tekniker i detta projekt PHP, MySQL, AJAX, JavaScript, HTML, CSS, Smarty

En befintlig sida byggdes om för att passa in med smartys template system. Befintlig kod förändrades för att passa detta mallsystemet.

Språkoberoende plattform(2007-07 - 2007-11)

Tekniker i detta projekt PHP, MySQL, JavaScript, Importfunktionalitet, HTML, CSS, Sessionshantering, Smarty

En befintlig sida byggdes om för att kunna markadsföras i flera olika länder. Alla texter på sidan ingår i detta språksystemet där text delats upp på strängar och texter. Texterna går att förändra med en WYSIWYG editor tillgänglig för sidans administratörer.

Server i Klustermodell (2007-04 - 2007-07)

Tekniker i detta projekt PHP, MySQL, FreeBSD, CSS, HTML, Smarty

Applikation skriven i PHP arbetar mot en klustermodell där inkommande data fördelas mellan olika servrar.

Som databashanterare användes MySQL. För närvarande används bara en server men möjligheten att använda ett obegränsat antal finns. Applikationen körs på en FreeBSD server.

Applikationen änvänds inom gambling.

Internationella Poker Siter (2008-08 2009-03)

Tekniker i detta projekt PHP, MySQL, XML, Smarty, Zend Framework, Apache

Jag har arbetat med några av världens största Poker communities. Bland annat siter som erbjuder rakback men även vanliga communities. I detta projekt var sökmotoroptimering och konverteringsgraden hos användarna det viktigaste men sajterna var även mycket tekniskt avancerade.

Internprojekt, Google rank(2008-09 2008-11)

Tekniker i detta projekt PHP, MySQL, XML, Smarty, Zend Framework, Apache

Jag utvecklade på kundens begäran en applikation som bevakade googles rank på vissa sökord samt siter och mailade ut rapporter om hur ranken låg till på dessa sökord. Denna applikation bevakar idag serpen för flera hundra sajter.

Paypal, Paynova, Rebuy Store (2008-02 - 2008-04)

Tekniker i detta projekt PHP, MySQL, XML, Smarty

Jag har programmerat betalningslösningar där Paypal, Paynova samt Rebuy store har används som tjänsteleverantörer. Lösningarna har intregrerats i applikationen och tusentals transatktioner har genomförts. Rebuy store är en finsk postgiro/bankgiro lösning.

Jnnentreprenad.se (2008-06 - 2008-07)

Tekniker i detta projekt PHP, MySQL, XML, Smarty, Photoshop, Illustrator

Jag har programmerat och står för driften av Jnnentreprenads webplats. Möjligheter till att ändra texter och att ladda upp bilder finns. Jag har även gjort tidnings-annons för Jnnentreprenad som publicerats i Viivilla under flera nummer.

SMS (2007-12 - 2008-02)

Tekniker i detta projekt PHP, MySQL, Smarty, XML, SMS

Ett system där Cellsynt används som tjänsteleverantör har programmerats. Detta system hanterar tusentals sms per dygn i 10 länder. Möjlighet att prissätta smsen samt stöd för flera olika prefix/kortkoder stödjs.

E-sport Community (2009-01 - pågående)

Tekniker i detta projekt, PHP, MySQL, SRCDS(half-life server), Yahoo user interface, Zend Framework Ett community för E-sport, framförallt Counter-strike har byggts. Web applikationen kommunicerar med counter-strike servrar för att uppdatera statistik om medlemmarna. Ett flertal funktioner är helt programmerade från grunden. Bland annat detaljerad statistik. En egen "Model-creator" där Databas objekt autogenererades skrevs från grunden.

Utvärderingar

En utvärdering ges efter utfört projekt, när den som utför projektet har fått sin slutrapport godkänd. Ett betyg, 1-10, sätts i samband med utvärderingen.

Logga in för att kunna läsa utvärderingar


Kommentarer

Kommentarer har inte samma tyngd som en utvärdering, men kan ändå hjälpa till för att undvika oseriösa aktörer eller ge extra beröm.

Rapportera överdriven kritik, omotiverade varningar eller rena personangrepp till moc.iileko@troppus

Kommentera patrikgrinsvall

Logga in för att kunna se kommentarer

= Nybörjare inom ämnet
= Grundläggande kunskaper inom ämnet
= Erfarenhet och goda kunskaper inom ämnet
= Längre erfarenhet och mycket god kompetens inom ämnet
= Lång erfarenhet och exceptionell kompetens inom ämnet

   
Skapade projekt

Projekt Kategorier Status
Enkel htmlsida, 1h jobb tag IT/web  Slutfört
Svenska Artiklar tag Copy/print/reklam
tag Översättning/journalistik
 Slutfört
Soap request i PHP tag IT/web  Slutfört


Utförda projekt

Projekt Kategorier Status
Live Chat tag IT/web  Slutfört
Logga in
för att kontakta användaren