metalmama

Användarnamn: metalmama
Medlemskap: Gratismedlem
E-postadress: Visas ej
Namn: metalmama
Betyg: Inga betyg satta ännu
Kontostatus: Aktivt
Senast inloggad: 2020-07-05
Kontaktuppgifter:
Logga in för att ta del av kontaktuppgifterna

Jag är en engelsk-kvalificerad advokat och legal tech entreprenör som återvände till Sverige i slutet av 2017. Jag talar flytande svenska, engelska, mandarin. Jag har arbetat med svensk migrationsrätt i snart ett år nu och det har inte varit några som helst problem att sätta mig in i den svenska lagstiftningen. Jag har tillräckligt med erfarenhet av juridiskt arbete och arbetsmetoder att kunna tillämpa svensk lagstiftning i mitt dagliga arbete.

Jag arbetar för närvarande som Handläggare på Asylprövningsenhet 2 på Migrationsverket i Göteborg och har en visstidsanställning fram till slutet av september 2020. På grund av den rådande coronavirus krisen, stängda gränser och reserestriktioner så har Migrationsverkets nya ärenden minskat drastiskt. Verket tog därför beslutet att inte förlänga de ca 80 visstidsanställda i Göteborgsområdet på grund av arbetsbrist. Under perioden juni - juli 2020 är jag därför också utlånad till Migrationsverkets Nationella Servicecenter som semestervikarie.

Asylprövningsenhet 2 i Göteborg handlägger både grundärenden och förlängningsansökningar. Mitt dagliga arbete innefattar, förberedning av ärenden, föredragning för beslutsfattare, muntliga utredningar med asylsökande, författande av beslutsutkast, samarbete med andra statliga myndigheter och offentliga biträden. Arbetet är både varierande och givande. Jag känner även att jag har stor användning för överförbara kunskaper och erfarenheter som jag införskaffat under tiden jag arbetade som advokat i England. Jag är till exempel utbildad och erfaren i juridisk utrednings- och intervjuteknik. Jag är också organiserad och metodisk i min handläggning och ärendehantering vilket har lett till att jag har utvecklat en spetskompetens inom handläggning av permanenta uppehållstillstånd på grund av försörjning eller anknytning. Det är också ett område som jag tycker är intressant och roligt att arbeta med.

Jag strävar ständigt efter att utvecklas och arbetar därför som semestervikarie i drop-in luckan på Migrationsverkets Nationella Service Center (NSC) under perioden juni – juli 2020. NSC tar dagligen emot hundratals besökare och som handläggare får man besvara frågor om hela Migrationsverkets verksamhet. Det har varit mycket intressant att fördjupa mina kunskaper av tillståndsansökningar, spårbyte, mottagning och återvändande. Under den rådande coronaviruskrisen har arbetssättet anpassats men det är fortfarande ett högt tryck i receptionen eftersom stängda gränser och reserestriktioner påverkar många sökande i verkets olika processer. Arbetet på NSC präglas stabila teamwork- och säkerhetsrutiner vilket gör det till en effektiv och serviceinriktad arbetsplats. Jag tror också att serviceinriktat arbete passar mig som person.

Innan jag började på Migrationsverket arbetade jag med juridisk rådgivning i 8 år i England. Därefter har jag erhållit konsultuppdrag för ett IT företag och, under de senaste två åren, drivit ett legal technology startup företag samt varit föräldraledig. Efter två års obligatorisk praktik på en Juristbyrå fick jag min engelska advokatlicens i januari 2014 och blev inskriven i Roll of Solicitors i England & Wales. Jag är därför numera en icke-praktiserande advokat registrerad i England & Wales. Mitt SRA nummer som identifierar mig i Roll of Solicitors i England och Wales är: 532714.

Jag benämns som "icke-praktiserande" eftersom jag har varit föräldraledig och har därför inte betalt Practicing Certificate avgiften för detta år. Innan jag börjar arbeta med i England reglerad juridisk rådgivning igen så måste jag som sagt beställa ett Practicing Certificate och teckna en Professional Indemnity Insurance.

Jag har en dubbel kandidatexamen i Kinesiska språket och Statsvetenskap från School of Oriental och African Studies, University of London, samt en Engelsk Jur. Kand. från BPP Universtity Law School i London. Åren mellan min kandidatexamen och mina juridiska studier bodde jag i Kina och Turkiet. I Kina arbetade jag med internationell fastighetsrådgivning och i Turkiet läste jag en grundläggande juridisk kurs på distans samt språkkurser i turkiska.

Som person skulle jag beskriva mig som organiserad, har god arbetsmoral och positiv inställning. Jag är artig, engagerande och van vid att föra mig i en kommersiell och professionell miljö. Utmaningar räds jag inte och problem löser jag på ett pragmatiskt och effektivt sätt. På min fritid sysslar jag med ideellt arbete och har precis påbörjat ett god man uppdrag för en patient med Alzheimers sjukdom. Jag är också intresserad av yoga, dykning, musikfestivaler och resor.

CV erhålles vid efterfrågan.

Utvärderingar

En utvärdering ges efter utfört projekt, när den som utför projektet har fått sin slutrapport godkänd. Ett betyg, 1-10, sätts i samband med utvärderingen.

Logga in för att kunna läsa utvärderingar


Kommentarer

Kommentarer har inte samma tyngd som en utvärdering, men kan ändå hjälpa till för att undvika oseriösa aktörer eller ge extra beröm.

Rapportera överdriven kritik, omotiverade varningar eller rena personangrepp till moc.iileko@troppus

Kommentera metalmama

Logga in för att kunna se kommentarer

= Nybörjare inom ämnet
= Grundläggande kunskaper inom ämnet
= Erfarenhet och goda kunskaper inom ämnet
= Längre erfarenhet och mycket god kompetens inom ämnet
= Lång erfarenhet och exceptionell kompetens inom ämnet

Översättning/journalistik Plats Juridik/ekonomi/sälj
 
Skåne län...
Båstad
Helsingborg
Landskrona
Lund
Malmö
Ängelholm
Västra Götalands län...
Borås
Göteborg
Härryda
Lerum
Mölndal
Partille
 
Skapade projekt

Inga skapade projektUtförda projekt

Inga utförda projekt

Logga in
för att kontakta användaren