Fridamehtala

Användarnamn: Fridamehtala
Medlemskap: Gratismedlem
E-postadress: Visas ej
Namn: Frida Mehtälä
Betyg: Inga betyg satta ännu
Kontostatus: Aktivt
Senast inloggad: 2017-11-07
Kontaktuppgifter:
Logga in för att ta del av kontaktuppgifterna

Jag är en frilansskribent vid namn Frida (ja, som i Frida Kahlo), bosatt i södra Sverige och med en fäbless för det udda och makabra. Framför allt människans inre och existentiella frågor samt de psykologiska mekanismer och kulturella strukturer som styr vårat beteende och sätt att vara på. Djur och veganism som livsstil är en viktig del av mitt liv, och jag vill bidra till ett bättre, mer inkluderande samhälle där alla värderas lika och blir behandlade därefter. Människodjur såväl som djur.

Konst och kreativitet är en annan passion, och inte bara i essensen att skapa, utan även som ledord och förhållningssätt i form av nyfikenhet, öppenhet och uttrycksfullhet. Något levande, som skiftar i styrka och yttre skepnad. Ett sätt att ständigt se med nya ögon.

Jag har skrivit för Sydsvenskan, Hästfocus, OCD-Nytt samt poesitidskrifter på nätet, och bloggat. Ord, och skrivande, är för mig ett sätt att skapa mening, att väva samman lösa trådar som förmedlar känslor och kunskap och knyter ihop hjärtan med varandra och öppnar upp för möten på ett djupare plan.

Jag studerar för tillfället psykologi på Lunds universitet, och har tidigare läst litteraturvetenskap, idrottspsykologi, critical animal studies (en intersektionalistisk kurs där teori och praktik ses som två lika viktiga delar för att förstå, kritiskt granska och sedermera även förändra underliggande strukturer i samhället som patriarkism och kapitalism). Jag har också läst filosofi, sociologi plus mysticism, för att stilla min egen nyfikenhet. Min tidigare arbetserfarenhet innefattar bland annat försäljning och marknadsföring av olika produkter, förmedling av försäkringar, gjort marknadsundersökningar, och fram till i augusti i år var jag assistent inom ett projekt för barn med ocd (tvångstankar- och handlingar), Friskare med djur och musik, där barn och ungdomar upp till 18 år som en del av sin terapi får möjlighet att vistas i stall och lära sig rida samt all övrig hästskötsel en gång i veckan. Utöver att hjälpa till med de rent praktiska momenten, som att hålla lektioner, motionera hästarna och sköta utfodring, fick jag hjälpa till med administration och eventplanering, research inför ansökan av stipendier och fonder för att stötta projektet. Jag var också med som representant vid mässor och utvecklingsdagar inom hästnäringen och deltog i Almedalsveckan och den debatt som fördes där kring psykisk hälsa och ohälsa.

De artiklar jag skrivit för Hästfocus finns tyvärr bara i pappersformat, men på min ännu rätt skraltiga (pga seg uppdatering) portfolio finns några alster. Http://clippings.me/fridamehtala (Där kan man även hitta min semi-blogg, vilket snarare är mer likt skrivna meditationer).

Utvärderingar

En utvärdering ges efter utfört projekt, när den som utför projektet har fått sin slutrapport godkänd. Ett betyg, 1-10, sätts i samband med utvärderingen.

Logga in för att kunna läsa utvärderingar


Kommentarer

Kommentarer har inte samma tyngd som en utvärdering, men kan ändå hjälpa till för att undvika oseriösa aktörer eller ge extra beröm.

Rapportera överdriven kritik, omotiverade varningar eller rena personangrepp till moc.iileko@troppus

Kommentera Fridamehtala

Logga in för att kunna se kommentarer

= Nybörjare inom ämnet
= Grundläggande kunskaper inom ämnet
= Erfarenhet och goda kunskaper inom ämnet
= Längre erfarenhet och mycket god kompetens inom ämnet
= Lång erfarenhet och exceptionell kompetens inom ämnet

IT/web Översättning/journalistik Copy/print/reklam Juridik/ekonomi/sälj Plats
 
Copywrite & print...
Annonser
Böcker
Flyers
Tidningar
Fotografi & Bildbehandling...
Frilans-foto
Konst-foto
Natur-foto
Photoshop el. liknande
Porträtt-foto
Privat fotografering
Produkt-foto
Retuschering
Reklam & Media...
Annonsplanering
Illustration
Marknadsföring
Photoshop
Reklam
Text
Webbreklam
 
Skapade projekt

Inga skapade projektUtförda projekt

Inga utförda projekt

Logga in
för att kontakta användaren