JohannaSvenningsson

Användarnamn: JohannaSvenningsson
Medlemskap: Gratismedlem
E-postadress: Visas ej
Namn: JohannaSvenningsson
Betyg: Inga betyg satta ännu
Kontostatus: Aktivt
Senast inloggad: 2017-08-06
Kontaktuppgifter:
Logga in för att ta del av kontaktuppgifterna

Noggrann korrekturläsare och kreativ skribent

Mitt namn är Johanna Svenningsson, jag är 30 år gammal och bosatt söder om Stockholm tillsammans med min katt. Jag åtar mig att korrekturläsa olika typer av texter såsom bokmanus, artiklar och rapporter. Jag kontrollerar stavning, interpunktion, syftningsfel, böjningsfel m.m. All korrektur sker digitalt i Microsoft Word. Min stora styrka är min ojämna begåvningsprofil, som jag har tack vare en funktionsvariation. Begåvningsprofilen innebär att jag har grammatiskt gehör, d.v.s. att jag hör hur ett ord ska stavas och vilket skiljetecken som ska användas var.

Jag har en stor passion för skönlitteratur och åtar mig även att skriva noveller, exempelvis för tidningar. Jag brinner extra mycket för barn- och ungdomslitteratur.

Förutom att korrekturläsa och skriva noveller är jag mycket intresserad av att arbeta med projekt som berör neuropsykiatriska funktionsnedsättningar/funktionsvariationer och/eller psykisk ohälsa.

Eftersom jag endast arbetar 25 procent har jag lite längre leveranstider, men i gengäld är jag mycket noggrann. Kontakta mig via e-post för mer information och prisuppgift.

Utbildning

Allmän linje, Göteborgs folkhögskola, augusti 2006 - maj 2009

En treårig gymnasial utbildning i en mycket kreativ miljö. På Göteborgs folkhögskola hade jag stora möjligheter att själv välja ämnen, vilket innebar att jag kunde läsa de kurser som jag behövde och var intresserad av. Förutom kärnämnen läste jag bl.a. psykologi A och B samt scenisk gestaltning. Tillsammans med mina kurskamrater i teatergruppen deltog jag i tre mindre uppsättningar på skolans egen scen.

Skrivarlinje på distans, Sörängens folkhögskola, augusti 2013 - juni 2014

En ettårig skrivarlinje med inriktning skönlitteratur. Upplägget bestod av mycket självständigt skrivande följt av textrespons från lärare och kurskamrater. Skrivarlinjen gjorde mig van vid deadlines och stärkte min förmåga att upptäcka stavfel, missade skiljetecken och dubbla mellanslag. Jag lärde mig också att ge och ta emot konstruktiv textkritik.

Tidigare uppdrag och projekt

Novellförfattare, tidningen Min Häst, januari 2014 - april 2014

På beställning av tidningens redaktörer skrev jag noveller med hästtema. Novellerna riktade sig till barn, varför det var viktigt att jag anpassade mitt språk efter målgruppen.

Gästbloggare, 1177 Vårdguiden, juni 2014 - maj 2015

För 1177 Vårdguidens räkning skrev jag personliga blogginlägg om hur det är att leva med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar/funktionsvariationer (NPF). I uppdraget ingick att skriva minst tre inlägg i veckan, samt att svara på alla kommentarer från bloggens läsare.

Bloggare, egen domän, maj 2015 - april 2017

Ett ideellt, egendrivet projekt. Jag fortsatte att blogga om NPF, men nu i egen regi. Jag skrev även om syntolkningssvårigheter. Jag skrev flera inlägg varje vecka och svarade på alla kommentarer från bloggens läsare. Att få diskutera med mina läsare, och att få hjälpa dem med olika saker såsom att hitta rätt inom vården, var otroligt givande.

Övriga färdigheter och erfarenheter

  • god språkkänsla och språksäkerhet (svenska)
  • god fantasi och kreativitet
  • goda kunskaper om NPF samt egen erfarenhet
  • egen erfarenhet av psykisk ohälsa
  • god hästkunskap och hästerfarenhet
  • god kattkunskap och livslång erfarenhet av att leva med katt
  • tre års erfarenhet av att använda WordPress som bloggplattform

Tillgänglighet

Jag är tillgänglig på 25 procent (2 timmar/dag) fr.o.m. augusti 2017. Jag har inga som helst problem med att arbeta på distans. Jag har tillgång till dator med internetuppkoppling samt Officepaketet.

Utvärderingar

En utvärdering ges efter utfört projekt, när den som utför projektet har fått sin slutrapport godkänd. Ett betyg, 1-10, sätts i samband med utvärderingen.

Logga in för att kunna läsa utvärderingar


Kommentarer

Kommentarer har inte samma tyngd som en utvärdering, men kan ändå hjälpa till för att undvika oseriösa aktörer eller ge extra beröm.

Rapportera överdriven kritik, omotiverade varningar eller rena personangrepp till moc.iileko@troppus

Kommentera JohannaSvenningsson

Logga in för att kunna se kommentarer

= Nybörjare inom ämnet
= Grundläggande kunskaper inom ämnet
= Erfarenhet och goda kunskaper inom ämnet
= Längre erfarenhet och mycket god kompetens inom ämnet
= Lång erfarenhet och exceptionell kompetens inom ämnet

Översättning/journalistik
   
Skapade projekt

Inga skapade projektUtförda projekt

Inga utförda projekt

Logga in
för att kontakta användaren